Tjdens de workshop “I Love My Hair” begeleid Auset de aanwezige teens, vanaf 12-18 jaar,  hoe het beste hun haar te verzorgen. Zij zal het hebben over hoe je krultype te definiëren, maar vooral hoe de staat van je haar te bepalen (droog, breekbaar, poreus, gevoeligheid voor bepaalde ingrediënten,…).

Maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je haarstijl langer behoudt en hoe het beste om te gaan met bepaalde haarstijlen, zoals: twist of braid-outs, air dry, föhnen of tangen van natural hair. Tevens gaat ze in op ingrediënten en hoe deze juist te gebruiken, zoals siliconen, oliën en boters, shampoos, co-washen, deep treatments, clarifying shampoos. Op een vrij simpele manier geeft ze je de juiste tips, tricks en tools mee om jou haar zelf in de beste staat te krijgen en houden. 

Auset Ankh Re is in al meer als een decennia bezig in de haarscéne. Zij opende in 2012 één van de eerste webshops voor krullende haartypen met als eerste exclusieve merken als Kinky Curly, Camille Rose Naturals, Shea Moisture, en nog vele andere merken uit Amerika.

Zij werd vooral bekend met de eerste Black Hair Box, gevolgd door later de Black Beauty Box. Als Mixed Textures Expert haalde zij o.a. grote namen als Jane Carter van het gelijknamige merk en Felicia Leatherwood (celebrity hair stylist van o.a. Issa Rae, Tenoya Paris, Jill Scott, Ava DuVernay) naar NL.

Zij organiseerde masterclasses en events om meer kennis over haarverzorging en hairstyling van “Natural Hair” onder consumenten en professionals te verspreiden. Met haar enorme kennis over verzorging van Natural Hair werkte zij als eerste “zwarte” vrouw met Toko “Me Gorgeous”, waarmee zij de eerste Natural Hair Salon in Rotterdam opende genaamd Salon Hairlovers. Voor de opening vloog zij Felicia Leatherwood over uit Amerika om enkele workshops te geven.

Tegenwoordig houdt zij zich bezig met de evolutie en geschiedenis van de (zwarte) mens, met het bedrijf The African Calendar. The African Calendar verteld o.a. het verhaal over hoe kalenders zijn ontstaan, waarin Afrika als bakermat van de civilisatie en de mensheid centraal staat. Black Pride, daar staat Auset voor.